Trwa wyszukiwanie

Wersje językowe strony

 
Webster+ nie oferuje "przełącznika" pomiędzy wersjami językowymi strony. Istnieje jednak sposób na stworzenie dowolnej liczby wersji językowych z użyciem sub-domen. Oznacza to, że każda z wersji językowych powstanie na osobnej stronie www, na osobnej sub-domenie. Każda ze stron w swoim menu będzie miała odnośnik do innej wersji językowej. Jak to wykonać?

1. Zacznij od utworzenia sub-domeny, a następnie zainstaluj na niej kreator (pamiętaj - każdy kolejny kreator jest bezpłatny):

Tworzenie sub-domeny: Panel Klienta / Serwery / Zarządzaj / Dodaj subdomenę / podaj nazwę sub-domeny / Dodaj subdomenę
Instalacja kreatora: Panel Klienta / Serwery / Zarządzaj / Webster+ / przy sub-domenie kliknij Zainstaluj

Nazwy sub-domen proponujemy tworzyć według następującego wzoru:
Zakładając, że Twoja domena to nazwafirmy.pl i chcesz utworzyć wersję anglojęzyczną: en.nazwafirmy.pl, niemieckojęzyczną: de.nazwafirmy.pl, etc.
Dowiedz się więcej o tworzeniu sub-domen >

2. Teraz na sub-domenie utwórz duplikat swojej strony w obcym języku.

3. Następnie na stronie w wersji polskiej (nazwafirmy.pl) do Menu dodaj pozycję English, Deutsch, etc. Teraz wejdź na podstronę English i przejdź do Opcji Menu / Pokaż więcej opcji - Zewnętrzny URL i tu podaj adres strony w innym języku, np. en.nazwafirmy.pl
Dowiedz się więcej o pracy nad Menu strony >

4. W wersji angielskiej z kolei dodaj do Menu pozycję Polski i dodaj do niej zewnętrzny URL prowadzący do nazwafirmy.pl
W ten sposób obydwie niezależne strony w różnych językach linkują do siebie z Menu.

Możesz też zmienić język strony.
Za pomocą Magicznego Przycisku wejdź w Ustawienia / Strona / Pokaż więcej opcji / Ustawienia Ogólne - Język: Polish | English

Nie znalazłeś odpowiedzi? Skontaktuj się z nami!

Wyślij zapytanie
Wystąpił błąd

{{ error }}

Powiadomienie

{{ success }}

Administratorem Twoich danych osobowych jest cyber_Folks S.A., więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych przeczytasz w naszej Polityce prywatności.

kod obrazka
Prześlij zapytanie przez Panel Klienta

W ten sposób uzyskasz najdokładniejszą i najlepiej dopasowaną do Twoich usług odpowiedź. Nasi konsultanci przed udzieleniem odpowiedzi zapoznają się z Twoimi usługami i wcześniejszymi zgłoszeniami.

Wyślij
Właściciel serwisu

cyber_Folks S.A. z siedzibą w Poznaniu
Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań
NIP: 7822622168, REGON: 364261632, KRS: 0000612359

Adres do korespondencji: ul. Marcika 27 C-D, 30-443 Kraków

Infolinia

Jesteśmy do Twojej dyspozycji
od pon. do pt. w godz 8:00-17:00

Płatności

Każdy Klient ma indywidualny nr rachunku bankowego dostępny po zalogowaniu w Panelu Klienta

Przejdź do panelu klienta

Możesz też zapłacić bez prowizji poprzez szybki i bezpieczny system Przelewy24. Operatorem transakcji realizowanych za pośrednictwem kart płatniczych jest PayPro S.A.

Przejdź do Przelewy24

{{ data.question }}

Twoja domena dostępna jest tylko w tym momencie!
Nie pozwól, aby zarejestrował ją ktoś inny!

cyber_Folks S.A. – Ustawienia plików cookies

Lubisz dobre ciastka? My też! Niektóre pliki cookies są wymagane do prawidłowego działania strony. Zaakceptuj także dodatkowe pliki cookies, związane z wydajnością usług, serwisami społecznościowymi i marketingiem. Dzięki nim otrzymasz najlepsze doświadczenie naszej strony internetowej, którą stale doskonalimy. Udzielona dobrowolnie zgoda w każdej chwili może być wycofana lub zmodyfikowana. Więcej informacji o wykorzystywanych plikach cookies znajdziesz w naszej polityce prywatności. Jeśli wolisz określić swoje preferencje precyzyjnie – zapoznaj się z rodzajami plików cookies poniżej.

Funkcjonalne (zawsze aktywne)

To niezbędne do funkcjonowania strony pliki cookies. Strona nie będzie działać w pełni prawidłowo bez akceptacji tego rodzaju ciastek. Przykład: Plik cookie, który zapisuje Twoją zgodę lub sprzeciw, jest potrzebny, abyśmy wiedzieli, czy mamy Twoją zgodę na określone działania na stronie, pozwolą również zalogować się do Panelu Klienta lub złożyć zamówienie.

Analityczno-wydajnościowe

Umożliwią zebranie informacji o sposobie korzystania ze strony. Te pliki pozwolą nam na zliczanie wizyt i źródeł ruchu w naszej witrynie, dzięki czemu możemy mierzyć i usprawniać jej działanie, a także dowiedzieć się, które strony są najbardziej, a które najmniej popularne, oraz zrozumieć jak odwiedzający poruszają się po naszej witrynie. Pomagają nam w analizie wydajności strony i zbieraniu syntetycznych informacji. Przykład: Możemy wykonywać mapy ciepła, dzięki czemu wiemy, które treści są czytelne, a które nie, a to pozwala na lepsze zaprojektowanie strony. Dzięki nim widzimy także, które wpisy blogowe były czytane częściej, a które rzadziej, co pozwala nam opracowywać bardziej interesujące treści.

Społecznościowe

To pliki cookies dotyczące platform społecznościowych umożliwią powiązania Cię z Twoimi kontami w mediach społecznościowych. Możesz w nich udostępniać treści pochodzące z naszej strony. Pliki sieci społecznościowych (pochodzące od podmiotów zewnętrznych, np. Facebooka) zbierają informacje w celu zapewnienia spersonalizowanych treści reklamowych. Przykładowo: Reklamy w Twoich mediach społecznościowych są lepiej dopasowane do Ciebie i zmniejszasz szansę na bombardowanie reklamami już kupionych usług lub produktów.

Marketingowe

To pliki związane z działaniem systemów automatyzacji marketingu oraz rozliczalnością reklam. Dzięki nim ograniczamy np. liczbę wyświetleń danej reklamy. Pozwalają nam także wykonywać testy porównawcze, dzięki którym stale doskonalimy działanie naszej strony. Testując wiele układów strony możemy łatwiej uzyskać taki, który zapewnia najlepszą czytelność dla użytkowników. Komunikacja staje się również bardziej spersonalizowana. Przykładowo: możemy podpowiedzieć Ci artykuł na temat tego, jak znaleźć nazwę domenową, kiedy widzimy, że szukasz domeny i trudno Ci znaleźć pasującą nazwę. Możemy też np. wyświetlić Ci podpowiedź, dotyczącą logowania, jeśli widzimy kilka nieudanych prób z rzędu. Na podstawie informacji z tych plików cookie i aktywności w innych serwisach budowany jest Twój profil zainteresowań.